
Φαρμακευτικό και μελισσοκομικό φυτό με μπλε-ροζ άνθη που χρησιμοποιείται και στην κουζίνα-σπορά από Φεβρουάριο.
Φυτό πολυετές.
Ποικιλία με άνθη μπλε-ροζ.
Για το άρωμά του χρησιμοποιείται στα αρώματα, στα λικέρ.
Γίνεται χρήση στην κουζίνα για τα πιάτα με κρέας, ενώ σαν φαρμακευτικό βελτιώνει τις διαδικασίες πέψης, καταπολεμά τον βήχα και το άσθμα.
Φυτό κατάλληλο για την μελισσοκομία.
Στο σπορείο Φεβρουάριο – Μάρτιο, μεταφύτευση Απρίλιο – Μάιο.
Σπόροι ανά γραμμάριο: 10.000.